3Д визуализация – българска юрта

Когато Асен Георгиев от yurt.bg дойде в офиса на предварителен разговор за 3Д визуализация на произвежданите от него автентични български юрти, ние някак си не можехме да си представим красотата и същевременно съвършената простота на този тип постройки.

Бяха ни дадени чертежи на прабългарска юрта, от които ние трябваше да направим 3Д модел, както и дизайн на съвременен интериор.

Оказа се, че българската юрта е едно изключително функционално и в същото време удобно и евтино решение за живеене. Както е видно от визуализациите, юртата може да бъде използвана както за целогодишно обитаване, така и за сезонни мероприятия като къмпингуване или организиране на промо събития.

 

Юртата от визуализациите на Макс Ефект е с обща площ 32 кв.м. и в нея абсолютно спокойно могат да бъдат разположени малка кухня, всекидневна и спална част. Една такава постройка може да бъде издигната и покрита за не повече от няколко часа, при това на произволно място, без задължителните разрешения за строеж. До морето или в планината българската юрта е изработена само от естествени материали и осигурява необходимия комфорт, надеждност, слънчева светлина и спокойствие на пребиваващите в нея.
Сайтът yurt.bg е дело на уеб отдела на Макс Ефект.