Билборд кампания, криейтив, фотосесия и реализация

На Макс Ефект – Комплексно Рекламно Обслужване беше възложено да измисли и реализира криейтив за рекламна билборд кампания за бингото.

Pекламна кампания на „Бинго Мустанг“ – 2007
Цел: Поради хазартния характер на играта БИНГО, клиентите в по-голямата си част са едни и същи. Много е трудно да се накара човек да играе бинго, ако той никога досега не го е правил. Затова целта, която си поставихме с клиента беше събудим интерес към играта от хора, които никога през живота си не са играли и не са запознати с правилата на играта. На всеки му се случва да му провърви и да се замисли. Идеята е, когато това стане, (както се пуска тото фиш, ако ни изцапа птиче), то да кореспондира с кампанията на бинго Мустанг.

Таргет: 18 – 35 годишни от двата пола.
Концепция: Да се покажат на аудиторията онези моменти от градския живот, в които на някой му е провървяло. И тъй като най-ценното нещо е самият живот във фотосесията по недвусмислен начин са показани два момента, в които животът на някой е бил на косъм.

Слоган: „Върви ти!“

Сцена 1 – Сниман е автомобил, който е спрял точно преди да блъсне момичето. Една добре позната сцена в морската столица. Неслучайно за място на тази сцена е избран един от централните булеварди на Варна – бул. „Мария Луиза“ в участъка, в който преминава над централния подлез на града пред катедралата. „Върви ти!“ – Бинго Мустанг
Слоган: „Върви ти!“

Сцена 2 – Момиче на входа на емблематичната за Варна „Морска градина“. Край нея минава коминочистач – символ на късмета и щастието. Интернационално поверие е, че човек, който пипне коминочистач ще има късмет. Това и прави момичето. И всъщност това нейно действие разкрива на аудиторията защо на момичето му е провървяло в предните сцени. „Върви ти!“ – Бинго Мустанг

Сцена 3 – Момиче върви по улица в града. На крачка пред нея голяма саксия пълна с пръст пада отвисоко с трясък. Представете си какво би се случило, ако тя беше минала оттам само секунда по-късно. „Върви ти!“ – Бинго Мустанг.

Разгледайте трите сцени в галерията по-долу: