Новото туристическо лого на Русия

Русия, най-голямата страна по света по площ,“Великолепието на царете, бруталността на съветския режим, литературните шедьоври на руската душа и луковите куполи на катедралите завладяващи въображението на поколения пътници.“
Днес Русия къса съветското си минало и гради нов имидж пред света. Дворците, катедралите и статуите все още са там, но днешната Русия е цинична  и пълна с контрасти. Съвременни художествени галерии са заменили димящите съветски фабрики в много градове, а ожесточеният капитализъм е създал несметни богаташи. В Москва днес живеят повече милиардери, отколкото където и да е другаде, а  ресторантите, нощните клубове и магазините са луксозни до безбожие. И така става наложително имиджът на Нова Русия да бъде облечен в нова идентичност, с която да се идентифицира пред останалия свят.

През 2015 г. Федералната агенция за туризма на Руската федерация и Асоциацията на търговските дружества на Русия стартират конкурс за ново туристическо лого на страната. Предадени са 480 предложения и 600 слогана като специална комисия избира десет от тях за публично гласуване, а  първите трима се конкурират в нов финален конкурс. Победителят беше показан през ноември миналата година и е дело на този екип:
Владимир Лиганов
Иля Лазученков
Егор Мисник
Денис Шлесбърг
Еркен Кагаров

Десетте финалиста:

Победителят:

Стилизирана карта на страната, като елементите от нея символизират всички точки и области на Русия.